@tigerbeth

Ålborg weekend 7-9 sept

Vi pakket koffertene og satte oss i bilen på vei til Kristiansand. Etter noen timer i bil kom vi frem til Kristiansand hvor Color Lines hurtighetsferje Superspeed skulle ta oss over havet til Danmark og Hirtshals. Ingen av oss hadde kjennskap til båten fra før, og vi må innrømme at vi ble meget positivt overrasket over tilbudet den lille ferjen kunne skilte med. Ulike typer restauranter taxfree og komfortable ”fly seats” til overfarten gjorde turen veldig fin. Og snaue 3 timer etter vi kastet loss fra Norge, kjørte vi i land på dansk jord.

En liten kjøretur fra Hirtshals førte oss til helgens destinasjon, nemlig Ålborg. Vi ble innlosjert på Hotel Scandic Aalborg City. Her blr vi møtt av et hyggelig personale som gjorde det mulig for oss å sjekke inn før tiden. Dette satte vi pris på, så vi slapp å sette fra oss bagasjen i resepsjonen. Rommet vårt var av fin standard, og goodie bagen som ventet på oss var fyllt med godbiter innen snacks og hudpleie. Myke håndklær og badekåper gjorde opplevelsen enda bedre.

Det ble en liten time på hotellet før det bar av gårde til Salling Rooftop. Vi tok heisen til øverste etasje hvor vi ble møtt av drinker og fingermat sammen med de andre influencerne.  Den 1400 kvm store terassen gav oss en fantastisk panoramautsikt over hele byen samt den flotte Limfjorden. Det var utrolig kult å finne et slikt byrom midt i sentrum. Og den nervepirrende sky walken med glassgulv 30 meter over bakken var et kult element!

 

På kvelden var det tid for middag på Musikkens spisehus. Den fjordvendte restauranten må virkelig ha en av byens vakreste plasseringer, på Ålborgs havnefront. Maten var nydelig, med utsøkt vin til alle rettene. Og personalet gjorde sitt ypperste for at vi skulle få en kulinarisk opplevelse.

Lørdag morgen var det Klatreparken i byen som stod på programmet. Og dette var en av turens høydepunkter! Vi ble møtt av personalet som var utrolig hyggelige, og gav oss nødvendig informasjon så vi følte av klatringen var trygg. Vi fikk prøvd ulike vanskelighetsgrader tilpasset forskjellige vanskelighetsgrader. Klatringen var utrolig gøy!

Etter noen timer med klatring høyt og lavt, tok vi turen til Aalborg Streetfood for lunsj. En stor lagerbygning ved vannet inneholdt overraskende hele 16 forskjellige kjøkkener. Alle med spennende menyer for enhver smak. Men det kuleste av alt var den avslappede stemningen inne i hallen. Dekorert med spennende street art gjorde det hele veldig kult. Maten var virkelig nydelig, og av høy standard. Følelsen av en slags delikatesse-fastfood!

 

Vi dro videre til Kunsten Museum of Modern Art. En minnerik opplevelse hvor vi ble presentert for danske kunstnere vi mest sannsynlig ikke hadde fått se andre steder. Ulike typer kunst samlet i et fantastisk bygg med imponerende arkitektur. Museumet var en fargerik opplevelse som virkelig kan anbefales!

 

På kvelden, var det duket for indiske fristelser hos Mumbai Café Nordkraft. Restauranten var lokalisert i et stort konsertlokale med et industrielt preg. Dette var veldig spennende. Under middagen fikk vi historien bak indisk mat og fakta om det indiske kjøkken av restauranteieren, dette gjorde måltidet til en helhetlig opplevelse.

Tusen takk for en innholdsrik helg, med masse kule attraksjoner i Ålborg by!

Ta gjerne kontakt igjen for samarbeid.

Elisabeth og Fredrik.

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev og få tips til gode ferieopplevelser og aktuelle arrangementer i Aalborg.