@ingridsvenske

For en tid tilbake var jeg så heldig å bli invitert med på tur til Danmark i regi av turistorganisasjonen VisitAalborg. Lite visste jeg om hva vi hadde i vente av opplevelser og nye bekjentskaper. Å få oppleve Danmark sammen som en familie har vært et eventyr! Minnene og opplevelsene, og ikke minst menneskene! Wow! Barnelatter og ekte glede hos de små gjennom en helg fullpakket med opplevelser, aktiviteter, god mat og fantastiske mennesker, vi føler oss heldige og takknemlige som har fått lov til å oppleve Nordjylland på sitt beste! Minnene pakker vi med oss og tar godt vare på.

Spente og forventningsfulle pakket vi koffertene og satte kursen mot fergekaia i Larvik. Barna storkoste seg på båten og vi fikk hilse på noen av de vi skulle reise sammen med.

Første stopp i Danmark var Norsjøen Ocenarium. Der ble vi tatt godt i mot av teamet til @visitaalborg og nydelig mat og drikke vente på oss. Der fikk vi i tillegg hilse på de andre familiene som var med på turen. En haug med forventningsfulle barn fikk utforske og oppleve havets magiske verden og alt den hadde å by på. Gjett om de koste seg?

 

På kvelden ble vi tatt med på en lokal restaurant som serverte helt utrolig grillmat. Hele 15 forskjellige sorter kjøtt med det diggeste tilbehøret du kan tenke deg. Resturant Flammen står igjen for oss som en klar favoritt av matopplevelser. Vi bestemte oss raskt for at hit skal vi tilbake.

 

Dag nummer to stod opplevelsene i kø. Først ut var Utzon center som ligger i hjertet av Aalborg. Utzon center er et eksperimenterende kultur-og vitenskapssenter som forener disse elementene på en dynamisk måte. Barna koste seg med legobygging og VR-briller mens vi voksne fikk en omvisning og et dypdykk i Jørn Utzons historie. Vi lærte for øvrig ar Jørn Utzon er mannen som har designet den velkjente Operaen i Sydney.

Etterpå gikk ferden videre til Springeren maritime senter der vi fikk tumle rundt på egenhånd. Spennende for store og små å få oppleve å være inne i en ekte ubåt.

Favorittene denne dagen var nok likevel Aalborg Zoo. Vi vandret rundt i nydelige omgivelser og hilste på alt fra flamingoer til geiter. Barna fikk sett ekte løver. Kirsebærtre-blomstringen gjorde inntrykkene om mulig enda vakrere. Å se barna speide etter løver og tigre med ærefrykt i stemmen og i neste øyeblikk se de utvise den største forsiktighet og omtanke i møte med de mindre dyreme var magisk. I tillegg var værgudene på vår side og visste frem Nordjylland fra sin beste side. Vi kunne ikke hatt en bedre dag i fantastisk selskap.

 

Vår siste dag i Danmark dro vi avgårde til Fårup Sommerland. Ingen av oss hadde vært der før, og på en slik tur er det helt klart at noen noen opplevelser skiller seg ekstra ut. For oss ble det Fårup Sommerland som ble favoritten. Timene raste avgårde og vi følte egentlig ikke at vi var halvferdig når parken skulle stenge. Fårup er en fornøyelsespark som har alt barnefamilier kan ønske seg. Det var aktiviteter for de aller minste som vel oss voksne. De skumleste karusellene måtte selvsagt prøves.

 

Vel hjemme sitter vi igjen ydmyke og takknemlige. Tenk at vi har fått være med på et slikt eventyr sammen med så mange flotte mennesker! Opplevelsene pakker vi godt inn og tar med oss videre. Nordjylland kan anbefales på det varmeste, vi skal i alle fall tilbake!

VisitAalborg, takk for oss, det har vært en sann fornøyelse!

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev og få tips til gode ferieopplevelser og aktuelle arrangementer i Aalborg.