@henrietteaasberg

Fredag

Vi ankom Kristiansand klokken 07:00 og startet vår weekend på ColorLine SuperSpeed med overfart klokken 08:00. I 11 tiden ankom vi Hirtshals og tok den timelange turen til Aalborg. Vi ble møtt av hyggelig betjening på Scandic City – et hotell i hjertet av Aalborg, bare 10 minutters gåtur fra en rekke butikker og restauranter.

Etter et raskt klesskift gikk veien videre til lunsj på Salling Rooftop. Fantastisk mat og drikke med vennlig betjening og nydelig utsikt utover byen. Etter lunsj tok vi en rask titt i butikkene før vi vendte snuten tilbake til hotellet for å gjøre oss klar for middag.

Klokken 18:30 var det duket for middag på Søgaards Bryghus- et kombinert mikrobryggeri og restaurant midt i Aalborg. Her hadde de «Hele Svineriet» klart til oss, og vi ble møtt med tre deilige retter og fri bar hele kvelden. En helt fantastisk opplevelse fra start til slutt.

Lørdag

Vi startet lørdagen med frokost i hotellbuffeten før vi tok turen videre il Utxon Center- et eksperimenterende kultur- og vitensenter, hvor arkitektur, design, kunst samt formidling samles i en høyere enhet. Senteret er designet av hjernen bak Operahuset i Sydney, arkitekten Jørn Utzon. Vi ble møtt med en forfriskende juice og fikk en omvisning rundt i senterets fantastiske arkitektur.

Kl 13:00 bar ferden videre til lunsj på Café Klostertorvet, der vi fikk servert fantastiske pannekaker og en forfriskende smoothie. Vi nøt solen i Aalborg sine vakre små gater før vi dro tilbake på hotellet for å gjøre oss klare til middag på restauranten Applaus.

18:30 var det duket for Middag på en av Aalborgs beste restauranter- Applaus. Vi ble møtt med 8 retter av ypperste klasse, med fantastisk vin og hyggelig og profesjonelt personale fra start til slutt. En opplevelse av ypperste klasse og definitivt verdt et besøk!

Søndag

Søndagen startet som dagen før med frokostbuffe på hotellet. Vi pakket siden sammen bagasjen og vendte snuten i retning Hirtshals, nærmere bestemt Rubjerg Knude. Her gikk vi stien fra parkeringsplassen ved Rubjerg Klitplantage til Rubjerg Knude Fyr. En fantastisk sanddyne og en flott søndagstur for både store og små.

Neste stopp var lunsj på Keramoda i Lønstrup, en hyggelig kafé der eieren også lager deres egne keramikk. Her fikk vi prøve tradisjonell dansk mat i for av brød med ulike oster. Et gjestfritt personell med fantastisk atmosfære på ordentlig dansk vis!

Etter lunsj sjekket vi inn på Romulus i Skallerup Seaside Resort. Et avslappende og naturbasert miljø der vi ble møtt med ansiktsmaske og bodyscrub.

Vi fikk ta del i «Saunagus» som var en ny opplevelse for oss begge. Dette var en annen form for sauna, der en instruktør introduserte fire forskjellige dufter gjennom et intervall på 15 minutter. Alt. I alt en nydelig, avslappende og varm opplevelse. Videre ble vi servert champagne i varmtvannsbassenget utendørs, men utsikt til Vesterhavet.

Siste stopp i Danmark var middag på Restaurant Glashuset i Lønstrup. Her fikk vi servert en Sankt Hans meny med 3 deilige retter. Vakkert lokale med nydelig mat og drikke.

Klokken 20:45 gikk fergen fra Hirtshals hjem til Norge igjen.

Tusen takk for en fantastisk og uforglemmelig reise. Vi kommer gjerne igjen!

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev og få tips til gode ferieopplevelser og aktuelle arrangementer i Aalborg.