@aktivhverdag

Jeanette Vika og Jimmy Vika i Allbort helgen

Noe av det første vi ble enige om da vi kjørte av fergen i Hirtshals tidlig fredag morgen var at dette var en veldig enkel og behagelig måte å komme seg til Danmark på. Det var noe befriende med å bare sette seg i bilen utenfor sitt eget hus, kjøre om bord i Larvik og for så å kjøre av fergen i Hirtshals bare 3 timer og 45 minutter etter at den kastet loss i Larvik. Vi gledet oss begge til en helg på egenhånd, bare oss to med god mat, nye opplevelser, shopping og litt ekstra søvn. Rommet som møtte oss på hotell Comwell Hvide Hus Aalborg sto til forventingene og mer enn det. Rommet var plassert i 14 etage gav oss flott utsikt utover Åalborg by og havnen. Trangen til å legge seg rett ned i hotellsengen for en rask blund ble overvunnet av lysten til å gå rett ut på oppdagelse i denne byen.

 

For å få en enda bedre oversikt over Aalborg la vi vårt første stopp innom Salling Rooftop som er en stor og helt ny takterrasse med en storslått 360 graders panoramautsikt over hele Aalborg og Limfjorden. Der kunne vi nyte utsikten og smakfulle tapas før vi kjente litt på nervene når vi beveget oss ut på skywalken som svever 30 meter over bakken.

Ferden gikk så videre til butikkene som lå i etasjene under Salling Rooftop. Her var det utallige butikker for dame, herre, barn og interiør. Noen timer gikk raskt med til shopping før vi fant en koselig cafe midt i sentrum av Aalborg, Penny Lane Cafe, som er kåret til årets kafe 2018 i Aalborg. Vi forstod raskt hvorfor. Helt etter vår smak, både interiør, atmosfære og kaffe.

Første kvelden i denne avslappende byen ble tilbrakt med en god middag på Mumbai som er Aalborgs første ekte Indiske resturante. Her var det et godt utvalg av Indiske retter, eksotisk stemning i stemningsfylte lokaler med en annerledes indisk moderne grafikk kombinert med fortidens mysterier og originale effekter.

Lørdag startet vi dagen med en løpetur langs Havnefronten i Aalborg. Soloppgang, stillhet og nesten ingen mennesker gav oss muligheten til å observere en sovende by i grålysningen før frokost. Vakkert!

Klatreparken i Aalborg skulle bli dagens fysiske utfoldelse. Med seks ulike baner i varierende høyde ble det mye latter, konsentrasjon og noen nervepirrende svev mellom tretoppene. Ekstra kos var det å sette seg ned rundt bålet sammen med en varm kaffekopp etter klatreturen oppe i trærne.

 

Etter en rask tur innom hotellet gikk ferden videre for lunsj på Musikkens Hus. Et musikalsk samlingspunkt og et eksempel på den nye arkitekturen som kjennetegner Havnefronten. Musikkens Spisehus har en av de beste plasseringene langs havnen i Aalborg hvor vi kunne nyte et treretters måltid med nydelig utsikt over Limfjorden i flere timer. Resten av lørdagen vandret vi rundt i Aalborgs gater, så på streetart og kikket innom små kunstgallerier og butikker.

 

Når det nærmet seg ettermiddag hadde vi mest lyst til å tilbringe kvelden langstrakte i den deilige hotellsengen på hotell Comwellmen vi hadde hørt mye bra om Aalborg Streetfood- The Lighthouse, og tok som planlagt turen hit siste kvelden i byen.  Dette er Aalborg sitt første permanente Street Food marked. Her kunne vi velge mellom gastronomiske opplevelser, lokale råvarer i toppklasse og 16 ulike kjøkken som alle leverte autentisk mat med inspirasjon fra hele verden. Det var som å komme til en liten oase med mat, drikke og folk i godt humør. Der var gamle, unge, single, par og barnefamilier. Alle i en salig blanding og avslappet atmosfære.

 

Søndagen måtte vi tidlig opp for å teste ut hotellets treningsrom. Wow! For treningsglade folk er det et stort pluss at et hotell legger treningsrommet i en av toppetagene med panoramautsikt fra store vinduer. Her var alt vi trengte for kondisjon og styrke før reisen gikk videre til Skagen.

 

Vi la turen innom Aalborg Storsenter hvor vi rakk å shoppe i noen av de 75 butikkene som senteret kunne tilby. Vi tok oss også tid til en god kopp kaffe på en av kafeene som var der før vi kjørte videre til lunsj og byvandring i Skagen.

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev

Tilmeld deg vårt nyhetsbrev og få tips til gode ferieopplevelser og aktuelle arrangementer i Aalborg.